Ukoliko ste željni novih iskustava, sticanja zdravih navika, te novih poznanstava, naša škola trčanja je prava aktivnost za vas. Naš trener Duško Marić (Dule) će vas spontano uvesti u svijet kako rekreativnog, tako i profesionalnog trail trčanja.

Kroz naše rekreativne trke, upoznaćete prirodne ljepote banjalučkog kraja.

Šta je to trail trčanje?

Trail trčanje je trčanje po unaprijed određenim i označenim prirodnim terenima. Ovaj oblik rekreacije je u posljednih nekoliko godina doživio veliku popularnost kako profesionalaca tako i rekreatvaca. Trail trke karakteriše opuštena i pozitivna atmosfera drugih takmičara, druželjubivost i prirodno okruženje.

Nutricionistička, anatomska i fiziološka znanja koja ćete usvojiti na našem teoretskom uvodu poslužiće vam kao odličan temelj za građenje impresivne trail tehnike usvojene na našim praktičnim obukama.

Monotoniju klasičnog treninga razbićemo stalnim promjenama lokacija naših treninga. U sklopu škole brinućemo se o željama članova, te će biti uključene mini pripreme, odnosno kampovi na obroncima naših planina. Takođe ćemo oformiti kalendar zakazanih trka, kao i manja druženja naših članova.

Mjesečna članarina iznosi 32,50 KM, u koju ulaze tri sedmična treninga. U doba nešto lošijeg vremena treninzi će biti održavani u sali po istoj cijeni.

Škola sa radom počinje 20. jula, ali je zbog velikog interesovanja, trkački klub odlučio da produži rok za prijavljivanje za sedam dana.

Ukoliko želite da se prijaviti za našu školu, ili ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi organizovanja iste, možete nas kontaktirati na mejl adresu:

skolatrcanja@trail.ba 

ili na broj telefona: +387 66 / 017 – 205 (Duško Marić).