Uspješno održana čemernička vertikala

Home / Trke / Rezultati / Uspješno održana čemernička vertikala
Na planini Čemernica danas je održano takmičenje u trail trčanju +1111 Vertical Race na kojem je učestvovalo 90 trkača, a pobijedio je Milan Kosić iz Prnjavora.
Milan Kosić (1:07) pobjednik je takmičenja u trail trčanju +1111 Vertical Race, koje je danas na planini Čemernici okupilo 90 učesnika iz nekoliko zemalja.

Foto Zorana Banović

Kosić je stazu od 6km pretrčao za 1:07:05, dok je drugo mjesto osvojio Almir Jašarević sa rezultatom od 1:11:30, a titulu trećeg Nandino Malešević sa vremenom od 1:11:35.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Snježana Pisarić (1:25:35), odmah iza nje kroz cilj je prošla Radana Bursać (1:34:40), dok je treće mjesto osvojila Danijela Tešanović (1:43:08).
Predsjednica Udruženja građana “Kozara Ultra Trail koje”, koje je organizator trke, Nevena Stojaković ističe da je zadovoljna odzivom trkača na ovu trku.
“Ovo je treće izdanje ove trke i, s obzirom na to da je veliki uspon i da je staza poprilično teška, ja sam zadovoljna odzivom trkača kao i kako je sve prošlo. Juče smo imali jako nevrijeme ali organizaciono smo uspjeli sve srediti tako da naši trkači nisu osjetili”, istakla je Stojakovićeva.
Ovo je ujedno bila i pretposljednja trka u okviru “Alfa lige” koja ukupno ima 6 trka. Posljednja trka, koja će odlučiti ko su pobjednici Alfa lige u 2020. godini, je trka “Banja Luka Winter Trail” koja će se održati 13.12.2020. godine.
Svakako da svaka naša trka ima podršku mnogih subjekata a mi bismo se zahvalili našim sponzorima koji su nas ovaj put podržali. U pitanju su:
Grad Banja Luka
Planinarski Savez Republike Srpske
Gorska služba spašavanja
“Vitinka”
Đurić MBB
ARKE
Medico – S
Minea.doo
Pekara “Manja”
Orbico d.o.o.
Related Posts
X